MEMURLARIN TAYİN VE TERFİLERİNE İLİŞKİN DAVALAR
- Aday Memurun Atanma Davaları, Aday Memurluğa Atanamama Davaları
Devlet memurluğuna girmek isteyen ve sınav koşulunu yerine getirenler, ilgili kurum tarafından önce aday memur, daha sonra asli memur olarak atanırlar. Aday memur olarak atanmanın ön şartı ataması yapılacak görev için yapılan sınavdan önce belirlenmiş boş bir kadronun bulunması ve usulüne uygun olarak yapılan bir memurluk sınavına girmiş ve bu sınavı başarabilmiş olmaktır.
Aday memurluk aşamasında da memur atama davaları açmak zorunda kalınabilmektedir. Örneğin, Aday memurluk süresinin uzatılması durumunda, aday memurun, hukuka aykırı karara karşıaday memurluk süresinin uzatılması davası açabilecektir. Aday memur davası, kamu personeline ilişkin mevzuat ve içtihatlar ayrıntılı bir yapıdadır bu sebeple aday memuriyet davası avukat hukuki yardım ve danışmanlığı almak faydalıdır.
- Memurun Yer Değiştirmesi ( Memurun Rızası Dışında Tayin Edilmesi ) ve Memurun Yer Değiştirme, Tayin Talebinin Reddedilmesinin İptali Davası
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun “Yer değiştirme suretiyle atanma” başlıklı maddesine göre; Kurumlarda yer değiştirme suretiyle atanmalar; hizmetlerin gereklerine, özelliklerine, Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılarak tespit edilen bölgeler arasında adil ve dengeli bir sistem içinde yapılacağını belirtmiştir.
Memurun kendi isteği ile, yer değiştirme suretiyle atanmalar, Devlet Memurlarının dengeli bir şekilde dağılımını sağlamak için öğrenimi, uzmanlığı, iş tecrübesi, mesleki bilgisi gibi özellikleri ile boş kadro durumu göz önünde bulundurularak kurumlarınca hazırlanan bir plan dahilinde yapılır. Memur tayin dava avukat yardımı almanız faydalıdır.
Memurun İsteği Üzerine Yapılabilecek Yer Değiştirilmesi Talebinin Reddi Davası
Sağlık, aile birliği ve can güvenliği mazeretlerinin belgelendirilmesi halinde, hizmet bölgelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmasa dahi memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılabilir. Sağlık ve aile birliği mazeretlerine dayalı olarak yer değiştirmeye, tayine tabi tutulan memur, mazeretinin devam ettiğini her yıl Ocak Ayında alacağı belgeyle belgelendirmek zorundadır. Sağlık ve can güvenliği mazeretlerine dayalı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalar, atanma dönemine tabi değildir.
Memurun haklı yer değiştirme isteğine rağmen, yer değiştirme isteği, tayin talebi reddedilirse bu red kararına karşı memurun yer değiştirme, tayin talebinin reddinin iptali davası açılabilir. Yer değiştirme talebinin reddi davası bir idari davadır. Kamu personel hukuku çok geniş kapsamlı mevzuattır. Bu sebeple tayin talebinin reddi davası açmak için idari dava avukat yardımı almanız tavsiye olunur.
- Can Güvenliği Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği
Memurun can güvenliği mazeretine dayanarak memurun tayin talebinde bulunabilmesi için; kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından birinin bulunduğu yerde kalmasının can güvenliğini tehdit altında bırakılacağı sebebiyle yer değişikliği tayin talebinde bulunabilir. ( Tayin talebinin reddi ) Yer değişikliği talebinin reddi halinde kararın iptali için dava açabilir. Can güvenliği sebebiyle memur tayin davası avukat yardımı almanızda fayda fardır.
- Sağlık Sorunu Sebebiyle Yer Değişikliği Talebinin Reddi Davası
– Memurun sağlık mazeretine dayanarak tayin talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları sağlık sorunun varlığı,
– Yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.
– Sağlık mazeretine sebebiyle tayin, yapılacak yer değişikliğinde memurun sağlık mazereti ihtiyacını karşılayamıyorsa kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir.
Sağlık Mazereti Sebebiyle Tayin, Yer Değişikliği, talebinin reddedilmesi idari dava açma durumunda idari dava avukat yardımı almak faydalırdır.
- Eş Durumu Nedeniyle Yer Değişikliği ( Eş Durumu Nedeniyle Tayin Talebi ) Atama Talebinin Reddine İlişkin Dava
Çeşitli memurların özellikle gerçek hayatta öğretmen ve sağlık çalışanı eşlerin atamaları sebebiyle eş durumundan atanma isteme durumu yaşanmaktadır. Ancak eş durumundan tayin isteme talebi idarece reddedilebilmektedir. Bu zorunlu eş durumundan tayin isteme talebine talebinin reddedilmesine hukuka aykırıdır. Kurum norm kadro eksikliği ve puan yetersizliği sebepleriyle eş durumundan tayin, eş durumundan yer değiştirme talebini reddetmesi hukuka aykırıdır. Eş durumundan tayin, eş durumundan yer değiştirme talebinin reddine karşı açılacak dava ile kararın iptali sağlanabilir. Anayasamızca da korunan AİLE BİRLİĞİ gereği, eş durumundan yer değiştirme, eş durumundan tayin talebinin reddi kararına karşı açılacak dava ile karar iptal ettirebilecektir. Eş durumu sebebiyle tayin talebinin reddine karşı dava açmak uygulamada ve halk arasında memur tayin davası olarak nitelendirilmektedir. Tayin davası avukat yardımı almak, bu dava türü için faydalıdır. Ayrıntılı bilgi için hukuk büromuzla da iletişime geçebilirsiniz.
Eş Durumundan Atanma ve Aile Birliği Gerekçesiyle Memurun Yer Değişikliği Atama Talebi;
a) Kamu personeli olan eşinin, kurum içi yer değiştirme suretiyle atanma imkânının olmaması veya mevzuatı uyarınca eşin zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması durumunda bu kapsamdaki eşin bulunduğu yere,
b) Eşlerin her ikisinin de aynı kurumda çalışıyor olması halinde, kurumun daha fazla hizmet ihtiyacı duyduğu yere,
c) Eşlerin farklı kurumda çalışıyor olması halinde kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanmak suretiyle her iki kurumun da öncelikli hizmet ihtiyacının bulunduğu yere,
d) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere
atamaları yapılabilir.
Yer değiştirme suretiyle atanmaya tabi memurun atandığı yerde eşinin atanacağı teşkilatın bulunmaması ya da teşkilatı olmakla birlikte niteliğine uygun münhal bir görev bulunmaması ve ilgilinin de talebi halinde, bu personele eşinin görev süresi ile sınırlı olmak üzere aşağıdaki şartlarda izin verilebilir.
Eş durumu nedeniyle yer değiştirme gerek asli memuriyet gerekse aday memurluk süresince de gerçekleşebilir. Eş ve aile birliği gerekçesiyle atama talebinin reddine karara karşı dava açma hakkı bulunmaktadır.
- Engellilik Bağlı Atama ( Engellilik Sebebiyle Tayin ) Engellik Sebebiyle Yer Değişikliği
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak ve de tedavileri sebebiyle yer değiştirme talebinde bulunabilir. Talebin reddi halinde arzu ederseniz hukuk büromuzla iletişime geçip engellilik sebebiyle tayin, (engellilik sebebiyle yer değişikliği) talebinin reddini iptal davası açılması hakkında bilgi alabilirsiniz.
Bir Kurumdan Diğerine Naklen Atanma
Devlet Memurlar› Kanunu’nun 74. maddesi çerçevesinde memurlar, bir kurumdan diğerine naklen atanabilirler. Öncelikle memurun isteği ve memuru atamaya yetkili amirin naklen atamaya muvafakati (uygun bulması) gerekir. Ancak nakil talebine muvafakat verilmemesi durumunda, nakil talebinin reddi kararına karşı idari dava açabilir. Naklen atama davası açmak, naklen atama davası avukat yardımı almak faydalıdır. Bir avukatla iletişime geçebilir, hukuk büromuzdan da bilgi alabilirsiniz.
MEMURLARA MUVAFAKAT VERİLMEMESİNE İLİŞKİN DAVALAR
- Yeni Bir Yazılı veya Sözlü Sınav Kazanıp Muvafakat İsteyen Memurun Muvafakat Talebinin Reddi Davaları
Memurların görevlerine devam ederken başka kurum kadrolarına başvuru yapıp özellikle de sınav sonucu bu kadroları kazanan memurlar, kazandıkları kadrolara atanabilmeleri için halen çalışmakta olduğu kurumun muvafakatini almak zorundalardır. Ancak uygulamada amirler kişiye ihtiyaçları olduğu gerekçesiyle muvafakat vermeme yönünde karar verebilmektedir. Ancak emsal muvafakat vermeme kararına karşı açılan ve kazanılan idari iptal davalarında; “muvafakat isteyen memuruna ihtiyaç duyduğu” gerekçesiyle muvafakat vermeyen idarenin delileri yeterli görülmez ise muvafakat vermeme kararı iptal edilmektedir. Emsal Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Denetmen Yardımcısı Memurun YÖK Uzman Yardımcılığı Yazılı ve Sözlü Sınavında Başarılı Olup Atanmak İçin Muvafakat İstediğinden Kurumun Bunu Reddedemeyeceğine Yönelik Emsal İdare Mahkemesi Kararı yöndedir. Kişinin yeni kazanmış olduğu kadro eğitimine daha uygun olması, mesleki yönden daha verimli olacağı gerekçesi ile de dava kazanılabilmektedir. Kadro atanması için muvafakat verilmemesi kararına karşı dava açmak için bir avukattan da bilgi alabilirsiniz. Muvafakat davası açmak için bir avukattan bilgi ve destek almak faydalıdır.
Naklen Atanmaya Muvafakat Verilmemesi İşlemine İlişkin Davalar
Her ne kadar naklen atamalara ilişkin muvafakat verip vermeme kurumların takdir yetkisinde olsa da takdir yetkisi keyfilik anlamına gelmemektedir. Naklen atamalara ilişkin takdir yetkisi kullanılırken kamu yararı ve hizmetin gereklerine göre karar verilmesi gerekmektedir. Naklen atamaya muvafakat verilmemesi kararına karşı açılmış davacı memur lehine sonuçlanarak muvafakat verilmemesi kararını iptal eden emsal mahkeme kararları bulunmaktadır. Naklen atama için muvafakat verilmemesine karşı açılan davalarda emsal mahkeme kararlarının gerekçesinde; naklen atamayı talep eden memurun almış olduğu eğitim özelliklerin naklen atanma talebindeki kadroya daha uygun olması durumda, kamu görevindeki verimlilik gereği muvafakat verilmemesi karanı iptal ederek, memurların talebini haklı bulabilmektedir. Atamaya muvafakat verilmemesine karşı dava açmak için ayrıntılı bilgi için bir avukata danışabilirsiniz.
Mevcut Kadrosuna Uygun Olmayan Görev Verilmesi Davaları
Kişiler memur kadrolarına atanmışlar ise, atandıkları memur kadrolarına uygun görevlerde çalıştırılmak zorundadır. Uygulamada gerçek bir olayda teknisyen kadrosunda bulunan memura temizlik işleri yaptırılmasına ilişkin idari karar verilmiştir. Karara karşı dava açılmış mahkeme teknisyen memuru haklı bulmuştur. Kadro unvanına uygun görev verilmesi talebinin reddine dair işleme yönelik iptal kararı mahkemeler tarafından verilmektedir. Örnek emsal olayda teknisyen yardımcısının kadro unvanına uygun görev verilmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddine dair işleme yönelik emsal iptal kararı verilmiştir.
Haksız Atama, Merkez Teşkilattan Taşraya Haksız Atama, Daha Düşük Seviyede Kadroya Atanmaya İlişkin Davalar Genel müdürlük biriminde çalışırken müdürlük veya şubeye, merkez teşkilatta çalışırken taşra teşkilatında isteği dışında atanan kamu görevlileri haksız atamaya karşı idari dava açabilirler. Her ne kadar bu tür atamalarda idarenin takdir yetkisi olsa da bu takdir yetkisi hukuka uygun olmalıdır. Bu haksız atamalara karşı memurların açmış olduğu ve haksız atama kararına karşı memur lehine kazanılan Emsal Mahkeme Kararları gerekçelerinde belirtildiği üzere atamanın ve takdir yetkisi idare tarafından ilkeler üzerinden gerekçelendirmeli, kamu yararı ortaya konulabilmelidir. Atamaya ilişkin kamu yönetimi ilkeleri ve kamu yararı gerekçelendirilemiyorsa ortada takdiri değil, keyfi bir atama olduğu ortadadır. İdare mahkemeleri bu tür atama kararları iptal etmektedir. Örneğin yine EMSAL MAHKEME KARARIMIZDA il müdür yardımcısı kadrosunda görev yapmaktayken, uzman kadrosuna idarece atanan memurun açmış olduğu dava ile daha alt unvan ve derecedeki kadroya atamayı yapan idarenin bu atamayı kamu hizmeti ilkeleri ve kamu yararı unsurlarınca gerekçelendiremediği sebebiyle haksız atamayı iptal etmiştir. Haksız memuriyet atama işlemine karşı idari dava açmak için hukuk büromuz ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için memur davaları idari dava avukat yardımı almanız faydalıdır.
İyi günler efendim eşim deniz astsubayı ve çalıştığım yerde personel eksikliği olduğundan dolayı eş durumundan tayin isteyemezsn deniliyor peki isteyebilir miyim ?
Eş durumundan tayin kişinin özel durumuna göre değişiklik gösterir. Durumunuz incelemeli ve ona göre dava açma hakkınız olabilir. iletişime geçebilirsiniz.
istenememe bir engel bulunmamaktadır, siz isterseniz reddedilirse dava açma hakkınız bulunmaktadır.
Mrb kolay gelsin.engelli memur olarak tayin dilekcem 2 defa red edildi ne yapmam gerek acaba.
Somut durum incelenip, gerekirse dava açma hakkınız kullanılabilir. Dava açmak için ofisimizi arayabilirsiniz. Başka bir avukata da danışabilirsiniz
Sayın Avukat Mehmet Sepin Bey!
Engellilik tek başına tayin için bir gerekçe olarak kabul ediliyor mu edilmiyorsa engellilik kaynaklı gerekçeler olarak engellinin ailesinin maddi manevi desteğine ihtiyacı olması münasebetiyle ikametlerine yakın ve tedavileri karşılayabilecek hastanenin olduğu şehir tercihi gerekçe olarak kabul edilir mi? Engellilik ve sağlık mazeretleri farklı maddelerde düzenlendiği için engelli raporu tayin için tek başına yeterli bir gerekçe olarak kabul edilebilir mi?
Burada somut olayın ve kişinin ayrıtılı durumuna göre yorum yapılabilir.
Merhaba, Yüksek lisans eğitimim sebebiyle tayin istemem üzerine Red cevap geldi.Bununla alakalı dava açılabilir mi ve sonucu nasıl olabilir??
Merhaba evet dava açabilirsiniz. Sonuca ilişkin olarak durumu , yüksek lisans tezinizi görmek lazım.
evet dava açabilirsiniz
Merhaba avukat bey. İl Özel idaresinde 657 ye tabi tekniker olarak görev yapmaktayım. Özel sektörde çalışan eş durumundan başka bir ildeki belediyeye (gitmek istediğim ilde özel idare olmadığından) eş durumundan nakil talebime red cevabı (ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle) verilmiştir. Bu konu hakkında emsal karar var ise hukuki yollara başvurmak istiyorum
Eş durumundan tayin davası açma hakkınız bulunmaktadır, emsal ile ilgili olarak iletişime geçebilirsiniz
Merhaba Mehmet Bey, annem bulunduğu ilde yalnız ve %52 engelli ben ise tek çocuğum dolayısıyla bakacak başka kimse bulunmamaktadır ben ise farklı bir ilde memurum, eşim de aynı kurumda ancak annemin de bulunduğu ilde memur ve şehit gazi yakınıdır ancak bu iki konuya istinaden tayin ya da görevlendirilmem hususunda tarafıma red verilmiştir. Oysa anayasanın 10. maddesine göre hem engel durumları hem de şehit gazi yakınlığı devletimizin pozitif ayrımcılık yaptığı toplumsal gruplardır. Bu dayanakla birden fazla mazeretime dayalı olarak tayinimin yapılmamasına karşı dava açmalı mıyım sizce?
Dava açma hakkınız bulunmaktadır. Bizim vasıtımızla dava açmak isterseniz, iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba Mehmet Bey ben istek üzerine tayin verdim Antalyaya tekrar tayin istemem için 3 yıl beklemem gerekiyor fakat bu kadar zaman kalmak istemiyorum ne yapmam gerekiyor yardım eder misiniz?
iletişime telefon yoluyla geçebilirsiniz
Üniversiteden bakanlığa geçmek için tayin talebime muvafakat verilmedi. uzman kadrosundayım zorunlu süremi tamamladım. nakil olduğum zaman özlük haklarımda iyileşme oluyor maaş artışı gibi. yerine personel verildiği takdirde izin verilecektir yazmışlar red yazısında. bulunduğum kadroya uzun zamandır alım yapılmıyor. dava yoluyla olumlu sonuç alabilir miyim?
Dava açma hakkınız bulunmaktadır. Bir avukattan yardım alabilirsiniz. Başka avukatlardan da yardım alabilceğiniz gibi hukuk büromuzdan da yardım alabilirsiniz.
Merhabalar ben memurum durum bildirir sağlık kurulu raporu alarak tayin istedim. Raporunda hastalığı mevcuttur oy birliği ile kara verilmistir dendi. Ancak kurumum Ankara’ya yerine personel verilmesi durumunda uygundur yazdı. Bu durumlarda kadro durumuna bakılıyor mu. Tayinim reddedilir mi. Edilirse dava acabilirmiyim
Dava açabilirsiniz.
Merhaba Mehmet Bey. Bir kamu kurumunun merkez teşkilatında bilgi işlem biriminde mühendis kadrosunda birkaç yıldır çalışmaktayım. Birçok eğitim aldım bu iş için. Hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden yine merkez teşkilatında mühendis kadrosuyla başka bir birime atanmam halinde dava açabilir miyim? Yetişmiş personelin gerekçesiz başka birime atanması kamu yararına aykırı değil midir?
Dava açma hakkınız bulunmaktadır. Ancak durumunuz özelinde özel değerlendirme yapmak gerekir.
Merkeze 60 km lik bir ilçe de çalışmaktayım çocuğum bilsem okuluna gidiyor ve bu okul sadece Merkezde var il icin de es durumu tayini talep etmek istiyorum böyle bir hakkım var mı birde Red gelirse dava açabilir miyim
Dava açma hakkınız bulunmaktadır.
Yeni atanan 4bliyim daha 1 senem dolmadı eş durumundan kurum içi tayin ya da görevlendirme hakkım var mı
Tayin isteme durumu mevcutta devam eden evlilik için mi , yoksa yeni evlilik sebebiyle midir?
Merhabalar 2 yıl önce ailemle yerleşme düşüncesiyle başka bir ile tayin istedim. İstediğim ile geldikten kısa bir süre sonra babamı kaybettim. Şu an ekonomik sebeplerden ötürü atandığım ile yerleşme durumumuz kalmadı. Atandığım ilde kiradayım. Annem ile ablam başka şehirde yaşıyorlar orada kendimize ait mütevazi bir evimiz var. Annem ev hanımı, kardeşim işsiz o yüzden düz memur maaşı ile 2 eve bakmak durumunda kalıyorum ve çok zorlanıyorum bu nedenle baba ocağına geri dönmek için tayin istedim bu durumu dilekçemde de belirttim ve annem ve kardeşimin çalışmadığını kanıtladığım halde tayin dilekçeme red cevabı geldi. Sonuçta bizim bir arada olmamız gerekiyor bu da aile birliğine girmez mi dava açma hakkım var mı varsa kazanma ihtimalim sizce ne olur?
DAva açma hakkınız bulunmaktadır, Aile durumu sebebiyle tayin, tayin isteme hakkınızın olduğu durumlardan biridir.
Merhabalar 2 yıl önce ailemle yerleşme düşüncesiyle başka bir ile tayin istedim. İstediğim ile geldikten kısa bir süre sonra babamı kaybettim. Şu an ekonomik sebeplerden ötürü atandığım ile yerleşme durumumuz kalmadı. Atandığım ilde kiradayım. Annem ile ablam başka şehirde yaşıyorlar orada kendimize ait mütevazi bir evimiz var. Annem ev hanımı, kardeşim işsiz o yüzden düz memur maaşı ile 2 eve bakmak durumunda kalıyorum ve çok zorlanıyorum bu nedenle baba ocağına geri dönmek için tayin istedim bu durumu dilekçemde de belirttim ve annem ve kardeşimin çalışmadığını kanıtladığım halde tayin dilekçeme red cevabı geldi. Sonuçta bizim bir arada olmamız gerekiyor bu da aile birliğine girmez mi dava açma hakkım var mı varsa kazanma ihtimalim sizce ne olur?
Dava açma hakkınız bulunmaktadır.
Merhabalar,
Eşim meb te sözleşmeli öğretmen ve eş durumu tayin hakkı yok. Ben ise sağlık bakanlığında bilgisayar işletmeniyim. Tayin dilekçesi verdim reddedildi. Hukuki hakkımı kullanıp Mahkeme sürecini başlatmak istiyorum. Lakin eş durumu tayini ile ilgili mahkeme kararı ne zaman sonuçlanır, bunu öğrenmek istiyorum. Sizinle iletişime geçeceğim.
Kolay gelsin..
Mahkemeler, davanın görüldüğü mahkemenin iş yüküne, karşı tarafın cevap verme sürelerine göre değişmektedir. İdari Dava açma hakkınız bulunmaktadır.
Merhaba avukat bey. Duruşmalı tayin iptali için açılan davalar ortalama ne kadar sürer? Ayrıca tek duruşma üzerinden mi yapılır. Süreç nasıl olur aydınlatabilirseniz çok müteşekkir olurum.
Mahkeme, davalı idareye göre değişmektedir.
Devlet memuru zorunlu hizmet bölgesi 2 yılını doldurduğu halde 5 yıldır aynı yerde çalışıyorsa tayin istediği halde personel eksikliğinden amir izin vermiyorsa böyle bir durumda dava açılabilir mi?
Tayin talebiniz reddine karşı idari dava açma hakkınız bulunmaktadır.
Bir avukat vasıtasıyla da dava açabilirsiniz. Dava ayrıntıları için iletişime geçebilirsiniz
Okulumda henüz iki yılı doldurmadan ama bir soruşturma yedim buda iyi karsilanmadi tabi ama benim iznim olmadan valilik kararıyla tayinim istenmiş dava hakkım varmi
tayine karşı ve soruşturma işleminin sonucuna karşı dava açma hakkınız bulunmaktadır.
merhabalar daha öncede sormuş oldugum konu hakkında tekrar cevap almak istiyorum
3.5 yıldır hemşireyım egitim durumu tayın yapmak ıstıyorum ancak bılındıgı gıbıı 4 . yılımı doldurmam gerekıyor ancak bılındıgıı uzere eğitim hakkı engellenemez dıye bır ıbare mevcut buna ıstınaden dava açma imkanım var mı ? varsa sızınle ıletısımde bulunmak ıstıyorum
Hocam kolay gelsin. DKMP 3. Bölge Müdürlüğünde çalışıyorum. DKMP 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı Elazığ İl Şube Müdürlüğüne tayin verdim. Her 2 Kurum ve Genel Müdürlük tayinimi onayladı fakat atamamı yapacak Personel Genel Müdürlüğü norm kadro dolu olduğu için tayinim reddedildi. Depremde Babamın evi yıkıldı bu sebeple tayin verdim sizce nasıl bir yol izleyebilirim.
Dava hakkınız bulunmaktadır.
İyi günler avukat bey benim 2023 Haziran ayında tayinim çıktı ama cte genel müdürlüğü ikinci bir emre kadar ilişik kesmeyi durdurdu. Bilahare duyurulacaktır dendi. altı aydır mağdur bi şekilde bekliyoruz. Altı ayı aştığı durumlarda dava açma hakkımız var mı bunu öğrenmek istiyorum
Genel Müdürlük Kararaları, kendinden üst norma , yönetmelik, tüzük , kanun, anayasa gibi üst normlara aykırısı bunlara karşı da dava açılabilir, durumunuz somut olarak incelemesi gereklidir. Bir avukat ile veya hukuk büromuz ile ayrıntılı görüşebilirsiniz.
ısparta gelendost ilçesine bağlı bir köyde öğretmen olarak görev yapıyorum. Okulum evime 92 km uzaklıkta. Ayrıca %40 engelli raporum ve İl Sağlık Müdürlüğünden ilçede tedavisi yoktur raporum var. Dilekçeyle hastaneye yakın bir yere yada merkeze görevlendirme yada yer değişikliği başvurusu yaptım. Fakat ihtiyaç yoktur diyerek reddedildi. Mahkemeye başvurabilirmiyim. Şimdiden tesekkürler.
Mahkemeye başvurma hakkınız bulunmaktadır.
merhabalar engelli memurum tayin istedim kurum tarafından personel ihtiyacı yok diye red edildi bizde idare mahkmesine dava açtık bu konu hakkında bilgi istiyorum
dava dosyasınızı görmeden yorum yapamayız. Davanız bir avukat ile temsil ediliyorsa avukatanıza danışmanızı öneririm.
Merhaba. Ben çalıştığım kurumdan hizmet gereği naklen tayin edildim. Görevde yükselme yolum kapalı mıdır. Müdür, şef fln olabilir miyim. Adalet Bakanlığı memuruyum. Uyarı dışında cezam yok
Merhaba bulunduğum ilçede ev yok yakın yerlerede ulaşım imkanı tayin isteme hakkım var mu sokakta kaldım çünkü
Tayin talep hakkınız bulunmaktadır. Gerekçe olarak , gerçekten ev bulunmaması ve en yakın yerleşim yerine uzaklık gibi unsurlar , faktörler değerlendirilerek, dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Mehmet bey şu an çalışmakta olduğum belediyede kadrolu itfaiye eriyim.Memleketimdeki belediyeye tayin istedim memleketimdeki belediye şu anda çalıştığım belediyeye istekte bulunmasına rağmen şu an çalıştığım belediye personel yetersizliği ve ihtiyacı sebebiyle red cevabı verdi dava açabilirmiyim?
Evet , bu karara karşı dava açma hakkınız bulunmaktadır.
Merhaba istanbukda bir şehir hastanesinde anestezi teknikeri olarak çalışmaktayım ailemle birlikte kalıyorum iş yerime git gel minimum 6 saat maksimum 8 saat sürmekte arada 70 km var aileme maddi anlamda destek oluyorum ve kardeşimi okutuyorum bu yüzden ayrı eve kiraya çıkacak durumum yok ailevi sebeplerden dolayı dilekçe yazıp mazeret tayini istedim il içi ama red cevabı geldi 4 kere yazdım hepsi red ama hastanede benimle aynı dilekçeyi yazan aynı meslek ve yılda olduğum biri ne onay verildi ve tayinle gitti ben emsal dava açarsam kazanma olasılığım sizce nedir açmaya değer mi dava yönetimle görüştüğümde cevabı biz hep red vericez oldu dava açarsam % kaç kazanma olasılığım var tayinim çıkar mı dava yolu ile
Dava türlerine ilişkin bir yüzde verilemez, kişinin özel durumu değişmektedir. Konu ile ilgili detaylı görüşme ve hukuki yardım almanızı tavsiye ederim. Hukuk büromuzla iletişime geçebileceğiniz gibi , başka avukatlara da danışabilirsiniz.
İyi günler tayin talebim ihtiyaç nedeniyle reddedildi. Bağlı olduğum tayin yönetmeliğinde ihtiyaca yönelik herhangi bir ibare bulunmamaktadır. Yasal haklarım neler teşekkür ediyorum.
İtiraz hakkınız olduğu gibi , dava hakkınız da bulunmaktadır. İhtiyaç sebebiyle ret , genel olarak verilen gerekçedir. Önemli olan sizin özel durumunuz ile ilgili çıkarımda bulunarak tayin hakkınız tespiti ve içeriğini belirlemektedir. Tayin talibinizin içeriği ve gerekçesi de önemlidir. Bu sebeple hukuki yardım almanızı öneririm. Başka bir avukata danışabileceğiniz gibi , hukuk büromuz ile de iletişime geçebilirsiniz.
Orman Genel Müdürlüğünde 657 ye tabi sözleşmeli Orman muhafaza memuru olarak çalışmaktayım.Eşim özel sektörde çalışıyor.Eş durumundan tayin istedim fakat eşim kamuda çalışmadığından dolayı red geldi
Sizin yukarıda yazdığınız d maddesi kamuda çalışmayan eşin son 2 yıl içinde 360 gün aynı yerde çalışması maddesi hangi kanunda geçiyor resmi gazetede varmı.
Bu durumda dava açma hakkım varmıdır
Eş durumundan tayin için , eşin kamu görevlisi olma şartı bulunmaktadır. Aile birliğinin korunması genel bir kavramdır. Dava hakkınız bulunmaktadır.
13 aydır eski eşime uzaklaştırma kararı veriliyor. 3 gün kararı ihlal ettiği için hapis yattı çıktı ve aralamalarına hala devam etti. adliyeyey tayin için dilekçe verdim. kuruma göndereceklermiş onay alınacakmış. red verme ihtimali varmı verirlerse bu adam bana bir şey yaparsa ne yapacam.
UZAKLAŞTIRMA KARARI DURUMUNDA , İDARE HUKUKU HARİCİ TAYİN BAŞVURUSU YAPILABİLMEKTEDİR. AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞKA BİR AVUKATLA İLETİŞİME GEÇEBİLECEĞİNİZ GİBİ HUKUK BÜROMUZ İLE DE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ. İLETİŞİM KISMINDA NUMARALAR YER ALMAKTADIR.